Jefferson County, Alabama - Jefferson County, Alabama - Wikipedia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika

Pin
Send
Share
Send

Jefferson County
Gedung Pengadilan Negeri Jefferson ing Birmingham
Gedung Pengadilan Negeri Jefferson ing Birmingham
Peta Alabama sing nyorot Jefferson County
Lokasi ing negara bagian A.S. Alabama
Peta Amerika Serikat sing nyorot Alabama
Lokasi Alabama ing A.S.
Koordinat: 33 ° 35′00 ″ N 86 ° 52′00 ″ W / 33.583333333333 ° N 86.866666666667 ° W / 33.583333333333; -86.866666666667
Negara Amerika Serikat
Negara Alabama
Diadegake13 Desember 1819[1]
Dijenengi kanggoThomas Jefferson
KursiBirmingham
Kutha paling gedheBirmingham
Area
• Total1.124 km persegi (2.910 km2)
• Tanah1.111 km persegi (2.880 km2)
• Banyu13 km persegi (30 km2)  1.1%%
Pedunung
 (2010)
• Total658,466
• Prakiraan
(2019)
658,573
• Kapadhetan590 / sq mi (230 / km2)
Zona wektuUTC − 6 (Tengah)
• Panas (DST)UTC − 5 (CDT)
Kabupaten kongresKaping 6, Kaping 7
Situs webjeffconline.jccal.org
 
  • Nomer County 01 ing Plat Lisensi Alabama
  • Salah siji saka telung kabupaten sing diowahi dadi 3 nomer paling dhuwur amarga ukuran populasi.

Jefferson County yaiku kabupaten paling pedunung ing Negara bagian A.S. saka Alabama, dununge ing bagean tengah saka negara. Minangka ing Sensus taun 2010, pedunung ana 658.466 jiwa.[2] Sawijining kursi kabupaten yaiku Birmingham,[1] kutha sing paling padhet ing negara kasebut. Wutah sing cepet dadi kutha industri ing abad kaping 20, adhedhasar pabrikan sing akeh banget ing waja lan wesi, nggawe dominasi.

Jefferson County minangka kabupatèn tengah ing Birmingham-Hoover, AL Wilayah Statistik Metropolitan.

Ing 2011, Jefferson County duwe utang $ 4,2 milyar lan ngumumake bangkrut. Masalah finansial ana gandhengane karo biaya proyek pembuangan sing gedhe. Korupsi ditemokake ing antarane enem komisioner kabupaten. Iki paling gedhe Bab 9 bangkrut (kotamadya) ing Amerika Serikat, nganti saiki ngungkuli Detroit, Michigan ing taun 2013 Jefferson County bangkrut ing Desember 2013, sawise disetujoni saka rencana bangkrut dening Pengadilan bangkrut Amerika Serikat kanggo Distrik Alabama Lor, ngilangi utang luwih saka $ 1,4 milyar.

Sejarah

Jembatan Sidhang Lembah Tannehill cedhak McCalla.

Jefferson County didegaké tanggal 13 Desember 1819 dening Legislatif Alabama.[1] Iki dijenengi kanggo ngurmati mantan Presiden Thomas Jefferson.[1] Kabupaten kasebut dununge ana ing sisih lor-tengah negara bagian, ing pojok sisih kidul kidul Pegunungan Appalachian. Ana ing tengah (mantan) wesi, batubara, lan watu gamping tambang sabuk saka Amerika Serikat Kidul.

Jefferson County duwe jembar lahan udakara udakara 1.119 mil persegi (2.900 km2). Kursi kabupaten awal didegake pisanan ing Carrollsville (1819 - 21), banjur Elyton (1821 - 73).

Didhisiki udakara taun 1871, Birmingham dijenengi kanggo kutha industri Inggris kanthi jeneng sing padha ing Warwickshire. Kutha kasebut wis suwe dadi pusat produksi wesi lan baja ing Inggris Raya. Birmingham dibentuk kanthi nggabungake telung kutha, kalebu Elyton. Wis terus tuwuh kanthi lampiran tanggane kutha-kutha lan desa-desa, kalebu Birmingham Utara.

Minangka industri Birmingham, tuwuh saya cepet, utamane sawise taun 1890. Iki narik akeh migran pedesaan, ireng lan putih, kanggo makarya anyar. Uga narik para imigran Eropa. Sanajan tuwuh kanthi cepet ing kutha kasebut, wis puluhan taun iki ora diwakili ing legislatif. Anggota legislatif saka kabupaten pedesaan tetep ngontrol legislatif lan, supaya ora kelangan kekuwatan, wis puluhan taun ora gelem milih maneh kursi utawa mbagi distrik kongres. Birmingham ora bisa njaluk kabutuhane kutha sing ditangani dewan legislatif.

Cedhak Bessemer, Alabama, dununge 16 km nganggo mobil ing sisih kidul-kulon, uga tuwuh adhedhasar industrialisasi. Uga narik akeh buruh. Ing wiwitan dekade abad kaping 20, iki duwe pedunung mayoritas kulit ireng, nanging kulit putih dominasi politik lan ekonomi.

Ketegangan ras nambah ing kutha-kutha lan negara ing pungkasan abad kaping 19 nalika wong kulit putih digunakake kanggo njaga kaunggulan putih. Legislatif sing dominasi putih nglampahi konstitusi anyar ing taun 1901 disenengi umume wong kulit ireng lan kulit putih sing mlarat, ora kalebu sistem politik. Nalika nominal isih nduweni hak ing pertengahan abad kaping-20 kanggo tugas hakim, dheweke pancen ora dikalahake dening pangurus kulit putih saka juri ing taun 1950-an. Persaingan ekonomi ing antarane para pekerja anyar ing kutha kasebut uga nambah ketegangan. Iki minangka lingkungan pabrik lan pabrik tambang ing Birmingham lan Bessemer, lan Ku Klux Klan aktif ing abad kaping 20, asring karo akeh polisi dadi anggota ing taun 1950-an lan 1960an.[3]

Ing panelitian babagan lynchings ing Kidul wiwit taun 1877 nganti 1950, Jefferson County didokumentasikake duwe nomer paling dhuwur lynchings saka kabupaten ing Alabama. Gerakan kulit putih nggawe 29 lynching ing kabupaten kasebut, meh pirang-pirang abad kepungkur nalika penekanan politik wong kulit ireng ing negara kasebut.[4] Kedadeyan penting kalebu taun 1889-an lynching saka George Meadows.

Sanajan sawise taun 1950, kekerasan ras kulit putih marang wong kulit ireng terus. Ing taun 1950an KKK bab ngebom omah-omah duweke ireng ing Birmingham kanggo nyegah para warga sing pindhah menyang wilayah kelas menengah anyar. Ing wektu kasebut, kutha kasebut diarani "Bombingham."[5][6]

Ing taun 1963 wong-wong Afrika Amerika nuntun gerakan ing kutha kasebut kanggo golek hak-hak sipil, kalebu integrasi fasilitas umum. Ing Kampanye Birmingham dikenal amarga kekerasan sing digunakake polisi kutha marang para demonstran sing ora nindakake kekerasan. Ing pungkasan mangsa panas, pejabat kutha lan bisnis pungkasane setuju ing taun 1963 kanggo nggabungake fasilitas umum lan ngrekrut luwih akeh wong Afrika Amerika. Iki nyusul kampanye hak-hak sipil, sing adhedhasar Greja Baptis Jalan 16, lan boikot ekonomi toko putih sing ora gelem nyewa kulit ireng. Pethak nyerang maneh: dina Minggu wulan September 1963, anggota KKK ngebom ing Greja Baptis Jalan 16, mateni papat bocah wadon ireng enom lan akeh wong sing cilaka. Komunitas Afrika-Amerika kanthi cepet mbangun gereja sing rusak. Dheweke mlebu politik ing kutha, kabupaten lan negara sawise Undhang-undhang Hak Voting taun 1965 wis kliwat.

Kontroversi konstruksi got lan pertukaran obligasi

Ing taun 1990-an, kabupaten kasebut berwenang lan mbiayai pamulihan sistem pembuangan duweke kabupaten, wiwit taun 1996. Tingkat limbah lan banyu mundhak luwih saka 300% sajrone 15 taun sadurunge 2011, nyebabake masalah parah tumrap masarakat miskin ing Birmingham lan kabupaten

Biaya kanggo proyek tambah amarga ana masalah ing wilayah finansial. Kajaba iku, pejabat kabupaten, disengkuyung karo nyogok dening perusahaan jasa finansial, nggawe serangkaian perjanjian pertukaran obligasi sing beboyo. Kaloro tugas sing kontroversial banget dening pejabat kabupaten ing taun 2000-an nyebabake kabupaten kasebut duwe utang $ 4 milyar. Kabupaten kasebut pungkasane ngumumake bangkrut ing taun 2011. Iki minangka bangkrut kota paling gedhe ing sejarah Amerika Serikat nalika semana. Proyek selokan lan pembiayaan kasebut ditliti dening penuntut federal. Ing taun 2011, "enem mantan komisioner Jefferson County wis dianggep korupsi amarga nampa suap, uga 15 pejabat liyane."[7][8]

Tingkat suku bunga kontroversial kasebut diwiwiti ing taun 2002 lan 2003 dening mantan Presiden Komisi Larry Langford (dipecat ing 2011 dadi walikota Birmingham sawise ukuman kasebut diadili[9]), ditujokake kanggo mbayar pambayaran bunga. Nanging dheweke duwe efek sing ngelawan, nambah utang utang kabupaten nganti kudu ngumumake bangkrut. Swap obligasi minangka fokus investigasi dening Komisi Sekuritas lan Bursa Amerika Serikat.[10]

Ing pungkasan Februari 2008 Standar & Miskin nurunake rating obligasi Jefferson County dadi status "sampah". Kemungkinan filing kabupaten kanggo Bab 9 Perlindhungan bangkrut debat ing pers.[11] Ing wiwitan Maret 2008, Moody iku ngetutake lan negesake manawa bakal uga mriksa kabisan kabupaten kanggo memenuhi kewajiban obligasi liyane.[12] Ing tanggal 7 Maret 2008, Jefferson County gagal ngirim jaminan $ 184 yuta kaya sing dibutuhake ing perjanjian obligasi selokan kasebut, mula pindhah menyang standar teknis.[13]

Ing wulan Februari 2011, Lesley Curwen saka Layanan Dunia BBC diwawancarai David Carrington, presiden Komisi County sing mentas ditunjuk, babagan risiko gagal obligasi sing ditanggepi kanggo mbiayai "apa sing bisa dadi sistem limbah paling larang ing sejarah."[8] Carrington ujar manawa "ora ana sangsi manawa wong-wong saka Wall Street nawakake suap" lan "kudu tanggung jawab gedhe kanggo kedadeyan kasebut."[8] Bank investasi Wall Street, kalebu JP Morgan lan liya-liyane, nyusun transaksi finansial kanthi rumit pertukaran. Biaya lan dhendha penalti nambah biaya dadi kabupaten ing 2011 duwe $ 3,2 milyar. Carrington ujar manawa salah sawijining masalah yaiku pejabat sing dipilih nyambut gawe jadwal kanthi pambayaran awal sing murah banget, yen pembayaran puncak ditindakake sawise dheweke metu saka kantor.

Ing 2011 ing SEK dianugerahi kompensasi $ 75 yuta ing kabupaten sing ana hubungane karo keputusan "pambayaran sing ora sah" marang JP Morgan; Kajaba iku, perusahaan dihukum amarga kudu ngilangi biaya $ 647 yuta ing mbesuk.[14]

Arsip bangkrut 2011

Jefferson County ngajokake bangkrut tanggal 9 November 2011.[15] Tumindak kasebut regane $ 4,2 milyar, kanthi utang $ 3,14 milyar sing ana hubungane karo limbah; banjur dadi bangkrut kutha paling larang ing A.S. Ing taun 2013, iki diungkuli dening Bangkrut Detroit ing Michigan.[8] County njaluk Bab 9 relief miturut undang-undang federal 11 U.S.C. §921. Kasus kasebut diajukake ing Pengadilan Bangkrut Alabama Lor minangka kasus nomer 11-05736.

Ing Mei 2012, Jefferson County nyuda biaya lan nyuda pegaweane pamrentah kabupaten luwih saka 700.[16] Kabupaten kasebut metu saka bangkrut ing Desember 2013, sawise disetujoni saka rencana bangkrut dening Pengadilan bangkrut Amerika Serikat kanggo Distrik Alabama Lor, ngilangi utang luwih saka $ 1,4 milyar.[17][18][19]

Geografi

Miturut Biro Sensus A.S., kabupaten iki jembaré 1.124 mil persegi (2.910 km2), sing 1.111 mil persegi (2.880 km2) yaiku lahan lan 34 mil persegi (34 km persegi)2) (1,1%) yaiku banyu.[20] Kutha iki minangka provinsi paling gedhe nomer lima ing Alabama, kanthi luas lahan.

Kabupaten kasebut dununge ana ing Appalachians Ridge-and-Valley, kanthi titik paling dhuwur ing kabupaten sing ditemokake ing Shades Mountain, ing ketinggian 1.150 kaki gunung liyane sing dununge ana ing wilayah kasebut yaiku Gunung Abang, sing mlaku ing sisih kidul kutha Birmingham lan misahake kutha saka pinggiran kutha Homewood. Akeh gunung lan lembah liyane sing dadi mayoritas geografi sing beda-beda ing kabupaten kasebut.[21]

Kabupaten iki dununge ing Watercress Darter Pengungsi Margasatwa Nasional.

Kabupaten sing jejer

Demografi

Pedunung sajarah
SènsusPop.
18306,855
18407,1314.0%
18508,98926.1%
186011,74630.7%
187012,3455.1%
188023,27288.5%
189088,501280.3%
1900140,42058.7%
1910226,47661.3%
1920310,05436.9%
1930431,49339.2%
1940459,9306.6%
1950558,92821.5%
1960634,86413.6%
1970644,9911.6%
1980671,3714.1%
1990651,525−3.0%
2000662,0471.6%
2010658,466−0.5%
2019 (est.)658,573[22]0.0%
Sénsus Decennial U.S.[23]
1790–1960[24] 1900–1990[25]
1990–2000[26] 2010–2018[2]

2010

Pedunung Jefferson County wis suda sithik ing taun 2010. Kira-kira dening Sensus AS wis saya tambah lan luwih saka 659.300 ing taun 2018.

Miturut Sensus Amerika Serikat 2010, warga metropolitan Jefferson County sing diidentifikasi kaya ing ngisor iki:

2000

Minangka ing sensus[27] ing taun 2000, ana 662.047 wong, 263.265 rumah tangga, lan 175.861 kulawarga sing manggon ing kabupaten kasebut. Ing kapadhetan pedunung ana 595 wong saben mil persegi (230 / km2). Ana 288,162 unit omah kanthi kepadatan rata-rata 259 saben mil persegi (100 / km2). Dandanan ras ing kabupaten yaiku 58,10% Putih, 39.36% Ireng utawa Amerika Afrika, 0.21% Asli Amerika, 0.90% Wong asia, 0.03% Pulo Pasifik, 0,59% saka balapan liya, lan 0,80% saka rong balapan utawa luwih. Udakara 1,55% populasi ana Hispanik utawa Wong latino lomba apa wae.

Keturunan Eropa sing paling akeh dilaporake ing Jefferson County, Alabama yaiku Basa inggris 9.7%(64,016), "Wong Amerika" 9.6%(63,015), Wong Irlandia 8.6%(56,695), Jerman 7,2% (47,690). Akeh wong Amerika sing leluhure teka saka Inggris utawa Irlandia sing mung Amerika, amarga leluhure imigran teka biyen, ing sawetara kasus ing abad kaping 17 lan 18. Para ahli demografi ngramal manawa kira-kira 20-23% wong ing Alabama kalebu mayoritas Basa inggris lan gegandhengan Pulo Inggris keturunan.[28][29][30][31] Peneliti percaya manawa luwih akeh populasi Eropa-Amerika sing duwe Skotlandia-Irlandia keturunan saka warga sing identifikasi saiki. Kajaba iku, akeh wong Afrika Amerika sing duwe lomba campuran keturunan, karo sawetara leluhur saka Kepulauan Inggris. Wis diklasifikasikake ing sisih Kidul minangka kulit ireng kanthi pamisahan ras, sawetara kulawarga kasebut wiwit digunakake DNA tes kanggo sinau babagan lan ngakoni leluhur Eropa. Sawetara ngenali minangka Multiracial asile.

Ana 263.265 rumah tangga, ing endi 30,80% duwe anak ing umur 18 taun, 46,10% ana pasangan bojo urip bebarengan, 17,20% duwe wong omah wanita tanpa bojo, lan 33,20% dudu kulawarga. Saklawasé 28,70% kabeh rumah tangga kalebu individu, lan 9,90% duwe wong sing urip dhewe sing umure 65 taun utawa luwih. Rata-rata ukuran rumah tangga yaiku 2,45, lan rata-rata kulawarga ukuran 3,04.

Ing kabupaten, populasi nyebar, kanthi 24,80% ing umur 18, 9,60% saka 18 nganti 24, 29,70% saka 25 nganti 44, 22,30% saka 45 nganti 64, lan 13.60% sing umure 65 taun utawa luwih tuwa Umure rata-rata yaiku 36 taun. Kanggo saben 100 wanita, ana 89,20 lanang. Kanggo saben 100 wanita umur 18 taun utawa luwih, ana 84,50 lanang.

Ing taun 2007, Jefferson County duwe tingkat kasus sifilis paling dhuwur saben 100.000 ing AS, miturut data saka Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit.[32]

Penghasilan rata-rata kanggo kluwarga ing kabupaten kasebut yaiku $ 36.868, lan penghasilan rata-rata kanggo kulawarga yaiku $ 45,951. Lanang duwe penghasilan rata-rata $ 35,954 tinimbang $ 26.631 kanggo wanita. Ing penghasilan per kapita kanggo kabupaten kasebut yaiku $ 20.892. Udakara 11,60% kulawarga lan 14,80% jiwa ana ing sangisore garis mlarat, kalebu 20,20% saka ing umur 18 lan 12,70% saka umur 65 utawa luwih.

Pamrentah lan prasarana

Jefferson County minangka salah sawijining wolung kabupaten ing Alabama kanthi bentuk winates aturan omah pamrentah Komisi 1973 nyaranake supaya kabeh kabupaten diwenehake aturan ing omah miturut konstitusi negara, nanging legislatif negara kasebut nolak nyerah kontrol ing urusan lokal.

Ing pungkasan abad kesembilan belas lan rongpuluh, kabupaten kasebut ora ditampilake kanthi pulitik nganti pirang-pirang dekade nganti taun 1960-an amarga legislatif negara sing didominasi pedesaan ora gelem mbuwang maneh amarga populasi saya akeh ing kabupaten kutha. Pangowahan perwakilan kabupaten ing legislatif negara durung kedadeyan nganti negara kasebut kudu nggabungake prinsip wong siji, siji swara saka keputusan Pengadilan Tinggi AS saka Baker lawan Carr (1964). Ditetepake manawa legislatif bikameral kudu duwe loro omah adhedhasar distrik pedunung, tinimbang omah geografis. Kerumitan kondhisi perkotaan Birmingham lan Jefferson County mbutuhake manajemen lokal sing luwih akeh, amarga pusat industri utama. Kabupaten kasebut entuk sawetara fungsi aturan omah ing taun 1944. Ngidini kabupaten kasebut disiyapake a sistem zonasi kanggo panggunaan lahan, njaga got kalen, got sistem lan dalan gedhe, nyedhiyakake kanggo sampah lan sampah, lan kanggo ngetrapake pajeg (kajaba kanggo pajeg properti).

Saiki kabupaten kasebut duwe jinis pamrentahan dewan-manajer. Dipimpin dening komisi lima anggota sing nggabungake tugas legislatif lan eksekutif kanggo kabupaten kasebut. Para Komisioner kapilih saka kabupaten anggota siji. Saben komisioner kabupaten makili salah siji saka limang kabupaten ing kabupaten kasebut, dibagi kira-kira padha karo pedunung. Kanthi swara ing komisi kasebut, para komisioner diwenehi tanggung jawab eksekutif kanggo macem-macem departemen kabupaten, sing ana ing kategori "Dalan lan Transportasi", "Pengembangan Komunitas", "Layanan Lingkungan", "Layanan Kesehatan lan Manusia", "Teknologi lan Pengembangan Lahan ", lan" Keuangan lan Layanan Umum ". Komisi County milih Presiden saka anggota, sing dadi ketua kabeh rapat Komisi County, lan sing duwe tugas eksekutif tambahan.

Komisi nyewa manajer kabupaten, sing ngawasi lan ngarahake operasi saben dinane departemen kabupaten.

Pajeg

Pajeg penjualan kanggo akeh barang ing kabupaten kasebut bisa nganti 12%. Komisi County nyetujoni pajak penjualan pendidikan kanthi swara 3-2 ing Oktober 2004. Iki dileksanakake Ing wulan Januari 2005, minangka pajak penjualan 1% kanggo ndhukung dana kanggo pambangunan fasilitas pendhidhikan sing dibutuhake. Tambahan 1% iki nyebabake sawetara kotamadya kabupaten, kayata Fairfield, duwe tarif pajak penjualan nganti 10%, dene kotamadya liyane lan komunitas gabungan duwe kenaikan tarif pajak penjualan saka 8% dadi 9%. Negara pajak penjualan Alabama ana 4% nalika semana lan Jefferson County 2% total. Sawetara pajak penjualan kotamadya tekan 4%.[Kutipan dibutuhake]

Tanggal 16 Maret 2011, Pengadilan Tinggi Alabama mutusake manawa undang-undang pajak pendhudhukan Jefferson County taun 2009 dilalekake kanthi ora konstitusional. Keputusan iki nyebabake masalah finansial sing mbebayani tumrap kabupaten sing nganggep bangkrut.[33][34]

Undhang-undhang

Jefferson County dilayani dening Jefferson County Departemen Sheriff. Sheriff County dipilih dening para pamilih sing layak ing ing umum pamilihan. Departemen Sheriff lapangan udakara 175 taun wakil sheriff sing patroli wilayah sing ora dilebokake ing kabupaten kasebut, lan uga kabeh kotamadya sing ora duwe propinsi departemen polisi. Departemen Sheriff duwe rong kabupaten pakunjaran, siji ing Birmingham lan siji ing Bessemer, sing digunakake kanggo nahan tersangka ngenteni pengadilan (sing ora bisa ngirim tanggungan), lan dihukum kriminal sing ukuman ukuman kurang saka setaun.

Loro gedhong pengadilan yudisial dumunung ing Jefferson County, sawijining kahanan nalika legislatif negara wis siyap-siyap misah bagean Jefferson County kanggo nggawe kabupaten anyar, Bessemer. Kutha iki dununge udakara 16 mil ing sisih kidul-kulon nganggo mobil. Pamisahan kasebut ora kedadeyan amarga wilayah kabupaten sing diusulake bakal luwih cilik tinimbang minimal 500 mil persegi sing kasebut ing konstitusi negara. Gedhong pengadilan tambahan lan sawetara fungsi paralel tetep digunakake. Gedhong pengadilan utama ana ing Birmingham lan sing nomer loro ana ing Bessemer. Pejabat kabupaten tartamtu milih kantor ing lampiran Bessemer, kayata Asisten Penagih Pajak, Asisten Penilai Pajak, lan Asisten Pengacara Distrik.

Pakunjaran

Penjara lokal duwe sejarah nyiksa tawanan sing dawa. Salah sawijining mantan penjara penjara, sing wiwit kerja ing Departemen Konflik County Jefferson ing taun 1919, nerangake bab pukulun, administrasi obat pencahar, lan kurungan ing sel cilik rong kaki, uga pemukul nganggo selang karet. Dheweke ujar, "Sampeyan bisa nggarap wong kanthi trampil lan ora menehi tandha."[35] Ing taun 1950-an, tahanan rutin dipukul lan disiksa dening polisi kanggo ngekstraksi "pengakuan" sing dipaksa kanggo tindak pidana.[3]

Ing pertengahan 2015, Departemen Kehakiman ngumumake penyelidikan babagan kondhisi sing ditrapake kanggo bocah enom ing kunjara kabupaten. Ditulis manawa wong enom sing duwe penyakit mental dikurung ing kurungan dhewekan nganti pirang-pirang wulan. Wong liya dipanggoni karo tahanan diwasa sing ngrogol dheweke.[36]

Ing Departemen koreksi Alabama makaryakke ing William E. Donaldson Fasilitas Koreksi, pakunjaran kanggo wong, ing ora nganggo perusahaan Jefferson County cedhak Bessemer. Pakunjaran kalebu salah siji saka loro kasebut Baris pati Alabama kanggo wong lanang.[37] Alabama duwe tingkat per kapita paling dhuwur kanggo ukuman ukuman mati.[38]

Agama

Ing taun 2010 statistik, klompok agama paling gedhe ing Jefferson County yaiku SBC Baptis kanthi 185.650 anggota ing 272 jemaah, banjur 69.878 ora denominasi penganut karo 170 jemaah, 67.313 NBC Baptis kanthi 117 jemaah, 55.083 umat Katolik ing Keuskupan Birmingham kanthi 32 paroki, 43.422 UMC Metodis kanthi 86 jemaah, 15.899 CoG – Cleveland, Tennessee Pentakosta kanthi 45 jemaah, 14.025 TEC Episcopalians kanthi 17 jemaah, 11267 CoC Kristen kanthi 69 jemaah, 11171 CoGiC Pentakosta kanthi 16 jemaah, lan 9.472 AME Metodis kanthi 42 jemaah. Secara total, 83,9% populasi diklaim dadi anggota dening jemaat agama, sanajan anggota denominasi Afrika-Amerika historis ora diwakili amarga informasi sing durung lengkap.[39] Ing 2014, Jefferson County duwe 714 organisasi agama, nomer 15 paling akeh saka kabeh kabupaten AS.[40]

Pendhidhikan

Minangka reaksi marang keputusan Pengadilan Tinggi AS ing Dewan Pendidikan Brown v ing taun 1954, sekolah umum sing dipisahake ora konstitusional, kaloro negara lan lokal pejabat njupuk langkah kanggo ngreksa de facto pamisahan pendhidhikan. Ing pungkasan taun 1965, sekolah ing kabupaten kasebut isih dipisahake kabeh. Ing taun 1969, sekolah umum ing kabupaten kasebut dadi integral lengkap.[41]

Kajaba kutha kayata Birmingham, sing wis nggawe kabupaten sekolah lokal dhewe, kabeh bagean saka Jefferson County dilayani Dewan Pendidikan Jefferson County. Bagian ing Birmingham dilayani dening Sekolah Kutha Birmingham.

Wiwit taun 1959, kutha-kutha liyane sing sugih, kanthi pendhudhuke kulit putih, wiwit nggawe sistem sekolah dhewe. Para pangritik negesake iki amarga integrasi gaya lan sekolah keluwen finansial sing biasane duwe populasi kulit ireng.[42] Kutha ing kabupaten sing wis nggawe sistem sekolah dhewe yaiku Gardendale, Bessemer, Fairfield, Lini tengah, Trussville, Homewood, Leeds, Hoover, Bukit Vestavia, Tarrant, lan Brook Mountain.[43] Pola pamisahan perumahan lan ekonomi wis kedadeyan ing pirang-pirang wilayah, kalebu pamisahan ekonomi wong kulit putih sing mlarat.

Politik

Ing taun 2008, calon Demokrat, Senator AS Barack Obama nggawa Jefferson County kanthi swara 166.121 (52,2 persen), sanajan negara kasebut milih calon Republik Senator AS John McCain dening mayoritas digit kaping pindho. Presiden Obama nggawa industri, kabupaten kutha kanthi mayoritas luwih gedhe ing 2012, menang kanthi 52,5 persen. Calon demokratis Hillary Clinton uga nggawa kabupaten ing 2016, kanthi mayoritas 51,5 persen.[44]

Sadurunge kamenangan Obama, Jefferson County pungkasan ndhukung calon presiden Demokrat resmi ing taun 1952, lan mung sepisan wiwit 1944.

Hasil pemilihan presiden
Suara Jefferson County
dening partai ing pemilihan presiden
TaunGOPDEMLiyane
202042.6% 138,84355.7% 181,6881.6% 5,317
201644.3% 134,76851.6% 156,8734.1% 12,550
201246.5% 141,68352.5% 159,8761.0% 2,964
200847.1% 149,92152.2% 166,1210.8% 2,482
200454.2% 158,68045.2% 132,2860.7% 2,001
200050.6% 138,49147.5% 129,8892.0% 5,383
199650.2% 130,98046.1% 120,2083.7% 9,718
199250.1% 149,83242.1% 125,8897.8% 23,163
198857.7% 148,87941.8% 107,7660.5% 1,188
198459.4% 158,36240.3% 107,5060.3% 679
198051.1% 132,61243.6% 113,0695.3% 13,831
197652.3% 113,59045.9% 99,5311.8% 3,969
197268.1% 135,09528.9% 57,2883.1% 6,145
196819.4% 39,75227.2% 55,84553.4% 109,436
196472.6% 100,75627.4% 38,082
196056.7% 60,00441.9% 44,3691.4% 1,525
195649.9% 43,69544.1% 38,6046.0% 5,214
195245.6% 32,25453.9% 38,1110.6% 401
194819.2% 7,26180.8% 30,600
194419.2% 7,40980.4% 31,1010.5% 174
194015.3% 6,71484.3% 37,1100.4% 177
19369.5% 3,81389.5% 35,9821.0% 403
193212.5% 4,57285.3% 31,1562.2% 811
192851.7% 18,06047.9% 16,7350.3% 112
192423.9% 5,67863.6% 15,13312.5% 2,969
192021.6% 7,12475.8% 24,9822.5% 833
191615.6% 2,05281.4% 10,6773.0% 391
19125.7% 69372.7% 8,88721.7% 2,646
190820.4% 2,18272.9% 7,8036.7% 722
190413.6% 1,09080.1% 6,4246.3% 508
190036.8% 2,84259.3% 4,5803.8% 299
189626.0% 3,39467.6% 8,8196.2% 819
18921.9% 29665.7% 10,05532.3% 4,953
188834.8% 3,00163.9% 5,5081.2% 104

Transportasi

Dalan gedhe

Sepur

AMTRAK layanan penumpang diwenehake dening Bulan Sabit, sing mandheg ing Birmingham. Layanan pengiriman diwenehake dening Railway BNSF, Pengangkutan CSX, Norfolk Railway Kidul, Railway Kali Alabama & Tennessee, lan Railway Terminal Birmingham (biyen Railway Kidul Birmingham). Uga ana siji ngoper lan alur terminal, Railway Prajurit Alabama.[45]

Plancongan udhara

Birmingham dununge ing Bandara Internasional Birmingham-Shuttlesworth, sing nyedhiyakake layanan, langsung utawa nyambung, menyang sebagian besar Amerika Serikat.

Komunitas

Kutha-kutha

Kutha-kutha

Papan sing ditetepake sensus

Komunitas sing ora duwe perusahaan

Tilas kutha

  • Acipcoville, (mantan komunitas, saiki dadi lingkungan ing Birmingham)
  • Elyton (mantan Kursi Jefferson County, saiki dadi lingkungan ing Birmingham)
  • Ensley (mantan kutha, saiki dadi lingkungan ing Birmingham)
  • Birmingham Utara, (mantan kutha, saiki dadi lingkungan ing Birmingham)
  • Woodlawn, (mantan kutha, saiki dadi lingkungan ing Birmingham)

Deleng uga

Referensi

Khusus
  1. ^ a b c d "Kantor Penyuluhan County Jefferson". Sistem Penyuluhan Koperasi Alabama (ACES).
  2. ^ a b "QuickFact Negara & Kabupaten". Biro Sensus Amerika Serikat. Diarsipake saka asli tanggal 25 Juni 2011. Dijupuk 16 Mei, 2014.
  3. ^ a b S. Jonathan Bass, Dheweke Nelpon Aku Kanthi Kilat: Urip Khalifah Washington lan Saga sing lali saka Jim Crow, Kehakiman Kidul, lan Hukuman Mati, Publikasi Ati, 2017
  4. ^ "Suplemen: Lynchings by County / Alabama: Jefferson County, edhisi kaping 2 Diarsipake 10 April 2016, ing Mesin Wayback, saka Lynching ing Amerika: Ngadhepi Warisan Teror Rasis, 2015, Institut Kehakiman sing padha, Montgomery, Alabama
  5. ^ AM, 2018 jam 06:00. "Bombingham: Puluhan taun pemboman rasis dijupuk ing foto sing nyenengake". AL.com. Dijupuk 25 Februari, 2019.
  6. ^ "Pengeboman Greja Baptis Jalan 16 | serangan teroris, Birmingham, Alabama, Amerika Serikat [1963]". Encyclopedia Britannica. Dijupuk 25 Februari, 2019.
  7. ^ "Mantan Komisioner Jefferson County Gary White dihukum 10 taun kunjara", Al.com. Dijupuk tanggal 12 Agustus 2011.
  8. ^ a b c d Brian Wheeler (14 Desember 2011). "Skandal wong miskin Alabama entek saka banyu". Warta BBC. Dijupuk 15 Desember, 2011.
  9. ^ Larry Langford Impact - Kaca 3 - - Larry Langford nyoba | Warta Larry Langford Paling Anyar Diarsipake 22 Oktober 2009, ing Mesin Wayback. al.com. Dijupuk tanggal 2 Maret 2011.
  10. ^ Wright, Barnett (18 Desember 2007). "SEC pengin meksa Larry Langford, Bill Blount supaya menehi kesaksian ing transaksi pertukaran obligasi Jefferson County". Warta Birmingham.
  11. ^ Hubbard, Russell (2 Maret 2008). "Pilihan keuangan Jefferson County kemungkinan larang". Warta Birmingham.
  12. ^ Hubbard, Russell (4 Maret 2008). "Nganyari: Keuangan Jefferson County entuk hit maneh". Warta Birmingham.
  13. ^ Wright, Barnett (8 Maret 2008) "Jefferson County, Alabama tanggal utang pertukaran utang dibatesi " Diarsipake 9 Maret 2008, ing Mesin Wayback, Warta Birmingham
  14. ^ "Bisnis Saben Dina: utang pembuangan Alabama". Layanan Dunia BBC. 28 Februari 2011. Dijupuk 2 Maret, 2011.
  15. ^ "Jefferson County, Alabama Bab 9 Petisi Sukarela" (PDF). PacerMonitor. PacerMonitor. Dijupuk 22 Juni, 2016.
  16. ^ "Bangkrut Jefferson County, Alabama Nanggepi 75 Pakaryan Pemerintah Liyane". Reuters. 2 Mei 2012. Dijupuk 14 Mei, 2012.
  17. ^ Bangkrut Jefferson County, artikel saka Huntsville Times.
  18. ^ Associated Press, "Jefferson County bangkrut", 4 Desember 2013.
  19. ^ Shelly Sigo, "Bangkrut, Nanging Jefferson County, Ala., Bakal Tetep Ana ing Berita", Panuku obligasi, 31 Desember 2013.
  20. ^ "File Wartawan Sensus 2010". Biro Sensus Amerika Serikat. 22 Agustus 2012. Dijupuk 22 Agustus, 2015.
  21. ^ http://www.encyclopediaofalabama.org/article/h-1370
  22. ^ "Perkiraan Unit Pedunung lan Perumahan". Dijupuk 16 Mei, 2019.
  23. ^ "Sénsus Decennial A.S.". Biro Sensus Amerika Serikat. Dijupuk 22 Agustus, 2015.
  24. ^ "Browser Sensus Sejarah". Perpustakaan Universitas Virginia. Dijupuk 22 Agustus, 2015.
  25. ^ Forstall, Richard L., ed. (24 Maret 1995). "Pedunung Cithakan miturut Sénsus Decennial: 1900 nganti 1990". Biro Sensus Amerika Serikat. Dijupuk 22 Agustus, 2015.
  26. ^ "Sensus 2000 PHC-T-4. Tabel Peringkat kanggo kabupaten: 1990 lan 2000" (PDF). Biro Sensus Amerika Serikat. 2 April 2001. Dijupuk 22 Agustus, 2015.
  27. ^ "Situs web Sensus A.S.". Biro Sensus Amerika Serikat. Dijupuk 14 Mei, 2011.
  28. ^ Pulera, Dominic J. (2004). Nuduhake Impen: Pria Putih ing Amerika Multikultural. A&C Ireng. p.57.
  29. ^ Farley, Reynolds (1991). "Pitakon Sensus Anyar babagan Ancestry: Apa Sing Dicritakake?". Demografi. 28 (3): 411–429 [pp. 414, 421]. doi:10.2307/2061465. PMID 1936376.
  30. ^ Lieberson, Stanley; Santi, Lawrence (1985). "Panganggone Data Lair kanggo Ngira Karakteristik Etnik lan Pola". Riset Ilmu Sosial. 14 (1): 31-56 [pp. 44–46]. doi:10.1016 / 0049-089X (85) 90011-0.
  31. ^ Lieberson, Stanley; Waters, Mary C. (1986). "Klompok Etnik ing Flux: Tanggepan Etnis sing Nganggo Bule Amerika". Jurnal Akademi Ilmu Politik lan Sosial Amerika. 487 (79): 82–86. doi:10.1177/0002716286487001004. JSTOR 1046054.
  32. ^ "Jefferson County dadi negara ndhuwur amarga akeh kasus sifilis", Jurnal Bisnis Birmingham, 15 November 2007.
  33. ^ "Pengadilan Tinggi Alabama mrentah pajak pendhudhukan Jefferson County 2009 ilegal | al.com". Blog.al.com. Dijupuk 10 Juli, 2013.
  34. ^ Blog Hukum Bisnis Birmingham, Hukum Hukum: Apa Koleksi Pajeg Pendhudhukan Jefferson County Terus?[link mati permanen] saka dewaynepope.typepad.com
  35. ^ Flynt, Wayne (2001). Apik Nanging Bangga: Bocah Alabama Ora Apik. Tuscaloosa: Universitas Alabama Press. ISBN 0-8173-1150-5.
  36. ^ "Departemen Kehakiman ngumumake Penyelidikan Penjara County Jefferson ing Birmingham, Alabama". Departemen Kehakiman. Dijupuk 7 Agustus, 2017.
  37. ^ "Fasilitas Koreksi Donaldson Diarsipake 18 Maret 2010, ing Mesin Wayback." Departemen koreksi Alabama. Dijupuk tanggal 8 Oktober 2010.
  38. ^ "Ukum Pati Per Kapita miturut Negara", Pusat Informasi Hukuman Mati, 2018; diakses tanggal 13 April 2018
  39. ^ "Laporan Keanggotaan County Jefferson County (Alabama)". Ing Asosiasi Arsip Data Agama. 2010. Dijupuk 2 Januari 2020.
  40. ^ "Spreadsheet Variabel Modal Sosial kanggo 2014". Universitas Ilmu Pertanian PennState, Pusat Pengembangan Pedesaan Timur Laut. 8 Desember 2017. Dijupuk 30 Desember, 2019.
  41. ^ Hanna-Jones, Nikole (6 September 2017). "Pendaptaran Jefferson County". New York Times. Dijupuk 11 September, 2017.
  42. ^ Hanna-Jones, Nikole (6 September 2017). "Pamergian Jefferson County". New York Times. Dijupuk 11 September, 2017.
  43. ^ Frankenberg, Erica (2009). "Distrik Sekolah Splintering: Ngerteni Hubungan antarane Segregasi lan Fragmentasi". Hukum & Enquiry Sosial. 34 (4): 869–909. doi:10.1111 / j.1747-4469.2009.01166.x. JSTOR 40539385.
  44. ^ Atlas Pilihan Umum Presiden A.S. Dave Leip. Uselectionatlas.org. Dijupuk tanggal 2 Maret 2011.
  45. ^ "Direktori Rel Alabama 2013" (PDF). Departemen Perhubungan Alabama. Juni 2014. Diarsipake saka asli (PDF) tanggal 3 Maret 2015. Dijupuk 5 Maret 2015.
Umume

Link eksternal

Koordinat: 33 ° 35′N 86 ° 52′W / 33.583 ° N 86.867 ° W / 33.583; -86.867

Pin
Send
Share
Send