Protokol Internet - Internet Protocol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika

Pin
Send
Share
Send

Ing Protokol Internet (IP) minangka kepala sekolah protokol komunikasi ing Suite protokol internet kanggo mlayu susul-susulan datagrams liwat wates jaringan. Sawijining nuntun fungsi mbisakake internetworking, lan ateges nggawe Internet. [1]

IP duwe tugas ngirim bungkus saka sumber host menyang host tujuan mung adhedhasar Alamat IP ing paket header. Kanggo tujuan kasebut, IP nemtokake struktur paket sing ngrangkep data sing bakal dikirim Iki uga nemtokake cara ngatasi sing digunakake kanggo menehi label datagram kanthi informasi sumber lan tujuan.

Miturut sejarah, IP yaiku ora nyambung layanan datagram ing asli Program Kontrol Transmisi dikenalake dening Vint Cerf lan Bob Kahn ing taun 1974, sing dilengkapi layanan orientasi koneksi sing dadi dhasar kanggo Protokol Kontrol Transmisi (TCP). Suite protokol Internet mula asring diarani TCP / IP.

Versi utama IP pisanan, Protokol Internet Versi 4 (IPv4), minangka protokol sing dominan ing Internet. Panerusipun yaiku Protokol Internet Versi 6 (IPv6), sing saya suwe saya tambah penyebaran ing Internet umum wiwit c. 2006.[2]

Fungsi

Enkapsulasi data aplikasi sing digawa dening UDP menyang pigura protokol link

Protokol Internet tanggung jawab kanggo ngatasi antarmuka host, ngemot data menyang datagram (kalebu fragmentasi lan pemasangan maneh) lan nuntun datagram saka antarmuka host sumber menyang antarmuka host tujuan ing siji utawa luwih jaringan IP.[3] Kanggo tujuan kasebut, Internet Protocol nemtokake format paket lan nyedhiyakake sistem alamat.

Saben datagram duwe rong komponen: a header lan a muatan. Ing Header IP kalebu alamat IP sumber, alamat IP tujuan, lan metadata liyane sing dibutuhake kanggo rute lan ngirim datagram. Payload minangka data sing diangkut. Cara nyusun muatan data ing paket kanthi header diarani enkapsulasi.

Alamat IP mbutuhake tugas alamat IP lan paramèter sing gegandhengan kanggo tuan rumah antarmuka. Ruang alamat dipérang dadi subnetworks, kalebu sebutan ater-ater jaringan. Routing IP ditindakake dening kabeh host, uga router, sing fungsi utamane yaiku ngangkut paket ngliwati wates jaringan. Router komunikasi karo siji liyane liwat desain khusus protokol nuntun, uga protokol gateway interior utawa protokol gateway eksterior, kaya sing dibutuhake kanggo topologi jaringan.[4]

Riwayat versi

Timeline kanggo pangembangan kontrol transmisi Protokol TCP lan Internet Protocol IP.
Demonstrasi Internet kaping pisanan, ngubungake ARPANET, PRNET, lan SATNET tanggal 22 November 1977

Ing wulan Mei 1974, ing Institut Teknik Elektro lan Elektronika (IEEE) nerbitake makalah kanthi irah-irahan "Protokol kanggo Hubungan Paket Paket Jaringan".[5] Panulis makalah, Vint Cerf lan Bob Kahn, diterangake an internetworking protokol kanggo nuduhake sumber nggunakake ngoper paket ing antarane kelenjar jaringan. Komponen kontrol pusat model iki yaiku "Program Kontrol Transmisi" sing nggabungake tautan berorientasi sambungan lan layanan datagram ing antarane host. Program Kontrol Transmisi monolitik banjur dipérang dadi arsitektur modular sing kalebu Protokol Kontrol Transmisi lan Protokol Datagram Panganggo ing lapisan transportasi lan Protokol Internet ing lapisan internet. Model kasebut dikenal dadi Model Internet Departemen Pertahanan (DoD) lan Suite protokol internet, lan ora resmi minangka TCP / IP.

Versi IP 1 nganti 3 minangka versi eksperimen, sing dirancang antara taun 1973 lan 1978.[6] Ing ngisor iki Cathetan Eksperimen Internet Dokumen (IEN) nggambarake versi 3 Protokol Internet, sadurunge versi modern IPv4:

  • IEN 2 (Komentar babagan Protokol Internet lan TCP), tanggal Agustus 1977 nggambarake kebutuhan kanggo misahake fungsi TCP lan Internet Protocol (sing sadurunge dikombinasikake.) Iki ngusulake versi header IP kaping pisanan, nggunakake 0 kanggo kolom versi.
  • IEN 26 (Format Header Internet Anyar sing Diusulake), tanggal Februari 1978 nggambarake versi header IP sing nggunakake kolom versi 1-bit.
  • IEN 28 (Draf Deskripsi Protokol Internetwork Versi 2), tanggal Februari 1978 nggambarake IPv2.
  • IEN 41 (Spesifikasi Protokol Kerja Internet Versi 4), tanggal Juni 1978 nggambarake protokol pertama sing diarani IPv4. Header IP beda karo header IPv4 modern.
  • IEN 44 (Format Header Paling Anyar), tanggal Juni 1978 nggambarake versi IPv4 liyane, uga header beda karo header IPv4 modern.
  • IEN 54 (Spesifikasi Protokol Internetwork Versi 4), tanggal September 1978 minangka gambaran kaping pisanan IPv4 nggunakake header sing bakal distandardisasi ing RFC 760.

Protokol kerja internet dominan ing Lapisan Internet dienggo yaiku IPv4; nomer 4 ngenali versi protokol, digawa ing saben datagram IP. IPv4 diterangake ing RFC 791 (1981).

Versi nomer 5 digunakake dening Protokol Aliran Internet, protokol streaming eksperimen sing ora diadopsi.[6]

Panerusipun IPv4 yaiku IPv6. IPv6 minangka asil eksperimen lan dialog sajrone pirang-pirang taun, sajrone macem-macem model protokol diusulake, kayata TP / IX (RFC 1475), PIP (RFC 1621) lan TUBA (TCP lan UDP kanthi Alamat Gedhe, RFC 1347). Bedane sing paling misuwur saka versi 4 yaiku ukuran alamat. Nalika IPv4 digunakake 32 bit kanggo ngatasi, ngasilake c. 4.3 milyar (4.3×109) alamat, panggunaan IPv6 128-dicokot alamat sing nyedhiyakake ca. 3.4×1038 alamat. Sanajan adopsi IPv6 wis suwe, nanging ing wulan Juni 2008, kabeh Pamrentah Amerika Serikat sistem wis nduduhake dhukungan infrastruktur dhasar kanggo IPv6.[7]

Penugasan protokol anyar minangka IPv6 durung mesthi nganti tuntas manawa IPv6 durung digunakake sadurunge.[8] Protokol Lapisan Internet liyane wis diwenehi nomer versi,[9] kayata 7 (IP / TX), 8 lan 9 (bersejarah). Utamane, tanggal 1 April 1994, IETF diterbitake an Dina Fools April guyon babagan IPv9.[10] IPv9 uga digunakake ing ekspansi papan alamat alternatif sing diusulake sing diarani TUBA.[11]

Linuwih

Desain suite protokol Internet cocog karo prinsip end-to-end, konsep sing diadaptasi saka CYCLADES proyek Miturut prinsip end-to-end, infrastruktur jaringan dianggep ora bisa dipercaya ing sembarang elemen jaringan utawa medium transmisi lan dinamis babagan kasedhiyan link lan simpul. Ora ana pemantauan pusat utawa fasilitas pangukuran kinerja sing nglacak utawa njaga kahanan jaringan. Kanggo mupangat nyuda kerumitan jaringan, intelijen ing jaringan kasebut sengaja ana ing simpul pungkasan.[12]

Minangka akibat saka desain iki, Internet Protocol mung nyedhiyakake pangiriman gaweyan paling apik lan layanan kasebut ditondoi minangka ora bisa dipercaya. Ing basa arsitektur jaringan, yaiku a protokol tanpa sambungan, beda karo komunikasi sing berorientasi koneksi. Bisa uga ana macem-macem kahanan kesalahan, kayata korupsi data, kapitunan paket lan duplikasi. Amarga nuntun dinamis, tegese saben paket diolah kanthi mandiri, lan amarga jaringan ora njaga negara adhedhasar jalur paket sadurunge, paket sing beda bisa uga dituju menyang tujuan sing padha liwat jalur sing beda-beda, pangiriman out-of-order menyang panrima.

Kabeh kahanan kesalahan ing jaringan kudu dideteksi lan menehi ganti rugi dening simpul pungkasan sing melu. Ing protokol lapisan ndhuwur suite protokol Internet tanggung jawab kanggo ngrampungake masalah linuwih. Contone, host bisa uga buffer data jaringan kanggo mesthekake pesenan sing bener sadurunge data dikirim menyang aplikasi.

IPv4 nyedhiyakake perlindungan supaya header paket IP ora ana kesalahan. Simpul node mbuwang paket sing gagal header checkum tes Sanajan ing Protokol Pesen Kontrol Internet (ICMP) menehi kabar babagan kesalahan, simpul node ora dibutuhake kanggo menehi notifikasi kesalahan ing salah siji. IPv6, kanthi kontras, bisa digunakake tanpa mriksa header, wiwit saiki lapisan link teknologi dianggep nyedhiyakake deteksi kesalahan sing cukup.[13][14]

Kapasitas link lan kapabilitas

Sifat dinamis Internet lan macem-macem komponen ora menehi jaminan manawa ana jalur tartamtu sing bisa, utawa cocog kanggo nindakake transmisi data sing dijaluk. Salah sawijining kendala teknis yaiku ukuran paket data sing bisa ditindakake ing link sing diwenehake. Fasilitas ana kanggo mriksa unit transmisi maksimum (MTU) ukuran link lokal lan Panemuan MTU Path bisa digunakake kanggo kabeh jalur sing dituju menyang tujuan.[15]

Lapisan kerja IPv4 internet kanthi otomatis pecahan datagram dadi unit sing luwih cilik kanggo transmisi nalika link MTU ngluwihi. IP nyedhiyakake pesenan maneh babagan fragmen sing ditampa kanthi urutan.[16] Jaringan IPv6 ora nindakake fragmentasi ing elemen jaringan, nanging mbutuhake host pungkasan lan protokol lapisan sing luwih dhuwur supaya ora ngluwihi MTU dalan.[17]

Ing Protokol Kontrol Transmisi (TCP) minangka conto protokol sing nyetel ukuran segmen dadi luwih cilik tinimbang MTU. Ing Protokol Datagram Panganggo (UDP) lan ICMP ora nggatekake ukuran MTU, mula meksa IP dadi fragmen datagram gedhe banget.[18]

Keamanan

Sajrone tahap desain ARPANET lan Internet wiwitan, aspek keamanan lan kabutuhan umum, jaringan internasional ora bisa diantisipasi kanthi cukup. Akibate, akeh protokol Internet sing nuduhake kerentanan sing disorot dening serangan jaringan lan penilaian keamanan mengko. Ing taun 2008, penilaian keamanan sing tuntas lan proposal mitigasi masalah diterbitake.[19] IETF wis sinau luwih lanjut.[20]

Deleng uga

Referensi

  1. ^ "OZEKI - Sambungan TCP". www.ozeki.hu. Dijupuk 2020-12-04.
  2. ^ OECD (2014-11-06). "Ekonomi Transisi Protocol Internet versi 6 (IPv6)". Makalah Ekonomi Digital OECD. doi:10.1787 / 5jxt46d07bhc-en. Jurnal kutipan mbutuhake | jurnal = (nulungi)
  3. ^ Charles M. Kozierok, Pandhuan TCP / IP
  4. ^ "Teknologi IP lan Migrasi - EITC". www.eitc.org. Dijupuk 2020-12-04.
  5. ^ Cerf, V.; Kahn, R. (1974). "Protokol kanggo Jaringan Komunikasi Paket" (PDF). Transaksi IEEE ing Komunikasi. 22 (5): 637–648. doi:10.1109 / TCOM.1974.1092259. ISSN 1558-0857. Penulis pengin matur nuwun marang sawetara kolega kanggo komentar sing mbiyantu nalika diskusi awal protokol jaringan internasional, utamane R. Metcalfe, R. Scantlebury, D. Walden, lan H. Zimmerman; D. Davies lan L. Pouzin sing menehi komentar babagan fragmentasi lan masalah akuntansi; lan S. Crocker sing menehi komentar babagan nggawe lan ngrusak asosiasi.
  6. ^ a b Stephen Coty (2011-02-11). "Ana ing endi IPv1, 2, 3, lan 5?".
  7. ^ Rob Thormeyer (2006-06-16). "Dewan CIO nambah primer transisi IPv6". GCN. Diarsipake saka asli tanggal 2006-07-01.
  8. ^ Mulligan, Geoff. "Iku meh IPv7". O'Reilly. O'Reilly Media. Diarsipake saka asli tanggal 5 Juli 2015. Dijupuk 4 Juli 2015.
  9. ^ "Nomer Versi". www.iana.org. Dijupuk 2019-07-25.
  10. ^ RFC 1606: Perspektif Sejarah babagan Panggunaan IP Versi 9. 1 April 1994.
  11. ^ Ross Callon (Juni 1992). TCP lan UDP kanthi alamat sing luwih gedhe (TUBA), Proposal Sederhana kanggo Ngatasi Internet lan Route. doi:10.17487 / RFC1347. RFC 1347.
  12. ^ "protokol internet". hfhr.pl. Dijupuk 2020-12-04.
  13. ^ RFC 1726 bagean 6.2
  14. ^ RFC 2460
  15. ^ Rishabh, Anand (2012). Komunikasi Nirkabel. S. Publikasi Chand. ISBN 978-81-219-4055-9.
  16. ^ Siyan, Karanjit. Ing njero TCP / IP, Publikasi Penunggang Anyar, 1997. ISBN 1-56205-714-6
  17. ^ Bill Cerveny (2011-07-25). "Fragmentasi IPv6". Jaringan Arbor. Dijupuk 2016-09-10.
  18. ^ Parker, Don (2 November 2010). "Perjalanan Dasar Paket". symantec.com. Symantec. Dijupuk 4 Mei 2014.
  19. ^ Fernando Gont (Juli 2008), Penilaian Keamanan Protokol Internet (PDF), CPNI, diarsipake saka asli (PDF) ing 2010-02-11
  20. ^ F. Gont (Juli 2011). Penilaian Keamanan Internet Protocol versi 4. doi:10.17487 / RFC6274. RFC 6274.

Link eksternal

Pin
Send
Share
Send