Alta Rockefeller Prentice - Alta Rockefeller Prentice - Wikipedia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika

Pin
Send
Share
Send

Alta Rockefeller Prentice
Lair
Alta Rockefeller

(1871-04-12)12 April 1871
Seda21 Juni 1962(1962-06-21) (umur 91)
Garwa
Ezra Parmalee Prentice
(m. 1901; tilar donya 1955)
Bocah-bocahJohn Rockefeller Prentice
Mary Adeline Prentice
Spelman Prentice
Wong tuwaJohn D. Rockefeller
Laura Spelman Rockefeller
SedulurWaca Kulawarga Rockefeller

Alta Rockefeller Prentice (12 April 1871 - 21 Juni 1962) iku sawijining filantropis lan sosialis Amerika, putri saka Minyak Standar pendhiri John D. Rockefeller.

Urip awal

Alta lair tanggal 12 April 1871 ing Cleveland ing Kabupaten Cuyahoga, Ohio.[1] Dheweke putri nomer telu saka John Davison Rockefeller (1839–1937) lan Laura Celestia "Cettie" (née Spelman) Rockefeller (1839–1915). Antarane sedulur yaiku Bessie Rockefeller, sing nikah karo psikolog Charles Augustus Kuwat; Edith Rockefeller, sing dhaup Harold Fowler McCormick; lan John D. Rockefeller Jr., sing dhaup Abby Aldrich lan Martha Baird. Bapake dadi pendiri Perusahaan Minyak Standar lan, mengko urip, dadi filantropi terkenal.[1]

Warisan

Ing taun 1917, bapakne hadiah 12.000 saham Minyak Standar Indiana (saiki dikenal minangka Amoco), regane udakara $ 9,000,000 (padha karo $ 179,602,597 dina iki), kanggo dana kapercayan karo Alta sing nampa penghasilan kajaba $ 30.000 sing diwenehake kanggo bojone. Ing taun 1930, saham asli 12.000 wis dadi 356.000 saham pamisah saham lan deviden sing dibayar nganggo saham.[1]

Urip bebrayan

Tanggal 17 Januari 1901, Alta nikah karo Kolonel Ezra Parmalee Prentice (1863–1955)[2] dening Pendeta Dr. William Faunce, ing Presiden Universitas Brown lan mantan pastor ing Greja Baptis Fifth Avenue.[3] Pernikahan, sing kedadeyan ing pendaratan tangga sing amba ing aula utama wong tuwa brownstone ing Manhattan, umur 4 taun West 54th Street, asline wis direncanakake dadi pesta gereja sing rumit, nanging entuk urusan sepi ing omah Rockefeller amarga tiwas keponakan sedulur enom Alta, John Rockefeller McCormick, saka demam abang.[3] Prentice, pengacara, yaiku putra saka Sartell Prentice lan Mary Adeline (née Isham) Prentice lan simbah ibu yaiku Pierpoint Isham, keadilan saka Pengadilan Tinggi Vermont lan keturunan langsung saka Rev. James Pierpont, pangadeg Universitas Yale.[4] Pamane, Edward Swift Isham, yaiku mitra ukum saka Robert Todd Lincoln.[5] Bareng, Alta lan Ezra urip ing umur 5 taun West 53rd Street ing Manhattan (dituku bapake kanggo pasangan minangka hadiah pesta) lan dadi wong tuwa saka telung anak:

Dheweke nggawe Alta House (udakara taun 1900), a omah pemukiman ing Italia cilik ing Cleveland, Ohio, sing dijenengi kanggo ngurmati dheweke.[10][11]

Ing taun 1910, Alta lan Ezra tuku 1.400 hektar (5,7 km²) tanah cedhak Williamstown, Massachusetts.[12] Elm Tree House, omah musim panas 72 ruangane Prentices ing Mount Hope Farm, rampung ing taun 1928 kanthi regane $ 400.000 (padha karo $ 5,955.814 dina iki), lan perumahane dadi "real sing paling terkenal ing Bukit Berkshire."[1] Ing taun 1930-an lan 1940-an, sawetara ahli genetika dipunginaake dening Ezra kanggo nggawe kewan tani sing luwih nguntungake, utamane sapi lan unggas. Nalika semana, Gunung Hope Farm minangka salah sawijining peternakan eksperimen sing paling luar biasa ing wilayah kasebut Amerika Serikat.[2]

Alta tilar donya ing Rumah Sakit Midtown ing New York City ing wulan Juni 1962 nalika yuswa 91 taun, yaiku anak saka John D. Rockefeller sing isih urip.[1] Dheweke ninggali batu nisan ing New York City menyang tangga teparo, ing Museum Seni Modern, sing nyuwek lan nggawe sayap anyar ing museum. Dheweke duwe properti Berkshires New York's Rumah Sakit Lenox Hill. Ora suwe sawise iku, Elm Tree House dituku dening pemilik saiki, Universitas Williams.[13][14]

Referensi

  1. ^ a b c d e "Ibu E. Parmalee Prentice Seda; Putri saka J.D. Rockefeller Sr" (PDF). New York Times. 22 Juni 1962. Dijupuk 3 Mei 2019.
  2. ^ a b "EZRA P. PRENTICE, LAWYER, 92, MATI; Panganggit Uga Ahli ing Breeds Breast Susu - Nikah Alta Rockefeller" (PDF). New York Times. 17 Desember 1955. Dijupuk 3 Mei 2019.
  3. ^ a b "WEDDING OF A DAY.; Prentice - Rockefeller" (PDF). New York Times. 18 Januari 1901. Dijupuk 4 Mei 2019.
  4. ^ Industri Chicago: Bangku lan Bar. Perusahaan Penerbitan Goodspeed. 1896. hal. 176. Dijupuk 3 Mei 2019.
  5. ^ Keturunan Amerika: Nganggo garis keturunan saka kabeh Amerika Serikat. 1888-1898. Ed. dening Frank Munsell. Putrane J. Munsell. 1888. pp.28-29. Dijupuk 30 April 2019.
  6. ^ "J. R. Prentice Seda; Peternak Sapi, 69 taun". New York Times. 16 Juni 1972. Dijupuk 3 Mei 2019.
  7. ^ "MISS PRENTICE MARY TO MARRIED OKT. 16; Eyang Putri Pungkasan John D. Rockefeller Bakal Panganten Benyamin D. Gilbert" (PDF). New York Times. 28 September 1937. Dijupuk 3 Mei 2019.
  8. ^ "Spelman Prentice, 88, Putu Rockefeller". New York Times. 13 Maret 2000. Dijupuk 3 Mei 2019.
  9. ^ "Miss Mimi Walters Nikah ing Kulon karo Prentice Spelman". New York Times. 7 November 1972. Dijupuk 4 Mei 2019.
  10. ^ "Salin arsip". Diarsipake saka asli tanggal 2006-04-22. Dijupuk 2006-08-04.CS1 maint: salinan sing diarsipake minangka judhul (link)
  11. ^ Mitchell, Sandy (2008). Italia Little Cleveland. Publikasi Arcadia. p. 19. ISBN 9780738552132. Dijupuk 4 Mei 2019.
  12. ^ "MRS. E. P. PRENTICE BERKSHIRE HOSTESS; Entertain in Garden Garden for Representatives of New England" (PDF). New York Times. 22 Juni 1938. Dijupuk 4 Mei 2019.
  13. ^ "Laporan Warta". Akademi 1966: 129. Dijupuk 4 Mei 2019. Jurnal kutipan mbutuhake | jurnal = (nulungi)
  14. ^ Ronan, Patrick (29 Juni 2010). "Williamstown Native Nggawe Rencana Gedhe Kanggo Omah Wit Elm". www.iberkshires.com. Dijupuk 4 Mei 2019.

Link eksternal

Pin
Send
Share
Send